Κύθνος Ακτοπλοϊκά: Πως να πάτε στη Κύθνο

travelling to kythnos

Η Κύθνος είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα νησιά από την Αθήνα. Μπορείτε να φτάσετε στην Κύθνο παίρνοντας ένα φέρρυ από το λιμάνι του Πειραιά ή του Λαυρίου, με καθημερινά δρομολόγια.

Το ταξίδι από τον Πειραιά, καλύπτοντας περίπου 52 ναυτικά μίλια, διαρκεί περίπου τρεις ώρες με σύγχρονα πλοία. Εάν αναχωρείτε από το λιμάνι του Λαυρίου, είναι ένα συντομότερο ταξίδι περίπου 25 ναυτικών μιλίων, που διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. Υπάρχουν διαθέσιμες συνδέσεις από την Κύθνο προς τα περισσότερα από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Κύθνος δεν διαθέτει αεροδρόμιο, με την μόνη επιλογή για αεροπορικά ταξίδια να είναι το ελικόπτερο. Το ελικοδρόμιο του νησιού βρίσκεται σε βολική τοποθεσία κοντά στο κέντρο της πόλης και χρησιμοποιείται κυρίως από υπηρεσίες ενοικίασης ιδιωτικών ελικοπτέρων για τη μεταφορά ευκατάστατων επισκεπτών ή για επείγουσες ιατρικές αερομεταφορές στο νοσοκομείο της Σύρου ή της Αθήνας. Για όσους προτιμούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους σκάφη, το νησί προσφέρει πολλά σημεία αγκυροβόλησης και δύο μαρίνες.

Πως να πάτε στο λιμάνι του Πειραιά

Υπάρχουν τρεις επιλογές για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο της Αθήνας στο λιμάνι του Πειραιά: το δημόσιο λεωφορείο, το μετρό, ή τα παραδοσιακά ταξί. Η επιλογή για ταξί από το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι η ταχύτερη και πιο βολική μέθοδος, αλλά μπορεί να κοστίσει από 40 έως 70€. Μια πιο οικονομική εναλλακτική είναι το λεωφορείο, το οποίο κοστίζει μόνο 6€, αν και μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από μία ώρα για το ταξίδι (γραμμή Χ96). Μια άλλη επιλογή είναι το μετρό, το οποίο χρεώνει 10€ για έναν απλό ταξίδι και συνήθως χρειάζεται περίπου 85 λεπτά για να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Uber εφαρμογή σας αν επιθυμείτε για να καλέσετε ταξί (UberTaxi), και να πάτε στο λιμάνι του Πειραιά χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας υπηρεσία.

Τηλέφωνο Λιμεναρχείου Πειραιά: 210 4147800, 1441, 210 4511310-17, 210 4593000
Τηλέφωνο Λιμενικού σταθμού Κύθνου: 22810 32290

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα εδώ.

Για να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Κύθνο από Πειραιά, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω υπηρεσίες:

Πως να πάτε στο Λαύριο

Το λιμάνι του Λαυρίου, απέχει 25 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Μπορείτε να πάρετε ένα ταξί ή ένα Uber, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής για Λαύριο με μετεπιβίβαση στο Μαρκόπουλο. Η γραμμή αναχωρεί από το Επίπεδο Αφίξεων, μεταξύ των Εξόδων 2 και 3, απέναντι από το ξενοδοχείο του αεροδρομίου (Sofitel).

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς Λαύριο εδώ.

 Για να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, παρακάτω θα βρείτε μια λίστα από προτεινόμενες υπηρεσίες:

Πως θα μετακινηθείτε στη Κύθνο

Το νησί δεν είναι πολύ μεγάλο, παρόλα αυτά το δικό σας μεταφορικό μέσο, θα σας προσφέρει την ελευθερία να εξερευνήσετε σημεία στα οποία τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν πάνε. Αν έρθετε στο νησί χωρίς μέσο, στο λιμάνι αλλά και στα Λουτρά υπάρχουν αρκετές εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Το νησί διαθέτει δύο βασικούς οδικούς άξονες για την πρόσβαση σε διάφορα σημεία. Ο πρώτος δρόμος ξεκινάει από το λιμάνι Μέριχα και εξυπηρετεί το βόρειο μέρος του νησιού, ενώ ο δεύτερος καλύπτει το νοτιοανατολικό και νότιο μέρος, διαθέτοντας πολλά παρακλάδια. Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ένας καινούργιος επαρχιακός δρόμος που συνδέει τους δύο μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού, τη Δρυοπίδα και τη Χώρα.

Στο νησί υπάρχουν 2 γραμμές λεωφορείων. Η πρώτη ξεκινάει από το λιμάνι του Μέριχα, περνάει από τη Χώρα και καταλήγει στα Λουτρά και η δεύτερη, ξεκινάει πάλι από το λιμάνι του Μέριχα, περνάει από Δρυοπίδα και καταλήγει στην Παναγιά Κανάλα. Στο νησί επίσης, υπάρχουν και αρκετά ταξί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους.

Σύνδεση της Κύθνου με άλλα νησιά

Η Κύθνος συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια με τα νησιά Σέριφο, Μήλο, Κίμωλο και Σίφνο. Δύο φορές την εβδομάδα υπάρχουν δρομολόγια για Σαντορίνη, Σίκινο και Φολέγανδρο. Μπορείτε να μπείτε στις υπηρεσίες που αναφέραμε παραπάνω στο άρθρο, για να βρείτε μία λίστα με ανανεωμένα δρομολόγια και τιμές.

Γενικότερα, η Κύθνος είναι ένα από τα ευκολότερα νησιά στην πρόσβαση από Αθήνα, που μπορεί να σας προσφέρει μία εξαιρετικά όμορφη εμπειρία μόλις δυο βήματα από την πρωτεύουσα. Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχθούμε, να γευτείτε το φαγητό της Κύθνου, να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες της, και τα θερμά λουτρά της. Καλό σας ταξίδι!

Προηγούμενο άρθρο Επόμενο άρθρο

Περισσότερα Νέα για την Κύθνο

Έτοιμοι για αξέχαστες διακοπές;

Αφεθείτε στη φιλοξενία μας, και προσφέρετε στο μυαλό και την ψυχή σας την περιποίηση που πάντα λαχταρούσε.